fbpx
loading loading loading

Certyfikaty - efekt dbałości o bezpieczeństwo

Wysoka jakość naszych produktów to efekt szczególnej dbałości o bezpieczeństwo żywności. Przykładamy wiele starań, by było ono na najwyższym poziomie. Zadbaliśmy o to, by w każdym z naszych zakładów został wprowadzony system nadzoru HACCP. Dobrze opracowany i wdrożony określa zasady bezpieczeństwa jeszcze przed rozpoczęciem procesu produkcji. Dział kontroli jakości poddaje obserwacji każdy z etapów produkcji, by określić potencjalne zagrożenie i wyeliminować ryzyko jego wystąpienia. Nasze działania w tym zakresie są regularnie monitorowane i oceniane przez jednostki certyfikujące. Pozytywne wyniki kontroli potwierdzają uzyskane przez firmę certyfikaty jakości: BRC FOOD, IFS FOOD, GLOBAL GAP.

Nasza działalność produkcyjna poparta certyfikatami, czyni nas wiarygodnym partnerem w biznesie. Współpracujemy z dużymi sieciami handlowymi, jak również mniejszymi firmami działającymi w oparciu o standardy HACCP czy Dobrą Praktykę Rolniczą.

W 2014 r. Nowalijka uhonorowana została nagrodą konkursu Agroliga w kategorii Firma na szczeblu wojewódzkim, stając się symbolem przedsiębiorczości i gospodarności w polskim rolnictwie i agrobiznesie.

Produkcja i dystrybucja warzyw - najwyższa jakość