fbpx
loading loading loading

serce nowalijki convenience food

Od pomysłu do realizacji

Sercem Nowalijki Convenience Food jest kuchnia testowa. Tutaj pomysły nabierają smaku, kolorów i woni. Przygotowywane w niej potrawy są wyrazem kulinarnego zmysłu i nieograniczonej wyobraźni naszego szefa kuchni Adriana Gawrońskiego. Tutaj swój początek mają dania, które trafiają w Państwa ręce.

RECEPTURY

Dania gotowe to efekt wiedzy i doświadczenia naszego kucharza. Nietuzinkowe połączenie smaków sprawia, że jego posiłki są wyjątkowe. Wyróżnia je oryginalna receptura. Inspiracje do tworzenia nowych przepisów Adrian czerpie ze świata i blogów podróżniczych. Gotuje z pasją i fantazją, wykorzystując do tego celu własne kompozycje przypraw i lokalne produkty.

Wspólna przestrzeń

Nowalijkowa kuchnia to miejsce szczególne, stąd bowiem rozchodzą się aromaty przygotowywanych dań i tu zapadają najważniejsze kulinarne decyzje. To przestrzeń do rozmów, spotkań i degustacji. Tutaj zespół sensoryczny odpowiedzialny za analizę produktu gotowego ocenia go pod kątem jakościowym, weryfikując czy spełnia wymagane kryteria i zachowuje przyjęte przez firmę standardy.

MOŻLIWOŚCI WYKORZYSTANIA

W naszej kuchni spotykamy się nie tylko po to, by gotować i próbować, ale również, by rozwijać kulinarny kunszt. Dbamy o to, by być na bieżąco z trendami kulinarnymi i poszerzać ofertę naszych produktów, a pomagają nam w tym warsztaty np.: z zakresu kuchni azjatyckiej i włoskiej. Zależy nam, by pogłębiać naszą wiedzę o zdrowym żywieniu i umiejętnie wykorzystywać ją w naszej pracy. Kuchnia Nowalijki to miejsce szkoleń i licznych prezentacji producentów żywności.

Nasi goście

Mieliśmy przyjemność gościć aktora Tomasza Karolaka, eksperta kulinarnego Mikołaja Reya, szefów kuchni Jarosława Uścińskiego oraz znanego z porannego programu telewizyjnego Tomasza Królikowskiego. Nasza kuchnia to przestrzeń do spotkań, ciekawych rozmów i wymiany doświadczeń z inspirującymi osobowościami.