Utworzenie Gospodarstwa Ogrodniczego i pierwsze zbiory rzodkiewki, zielonych pęczków, pomidorów i ogórków.
Pierwsza współpraca właścicieli z siecią handlową.
Uruchomienie pierwszego magazynu z chłodnią pod Piotrkowem Trybunalskim.
Uruchomienie nowej, centralnej siedziby firmy z przestrzenią magazynową na
ul. Życzliwej 17 w Piotrkowie Trybunalskim.
Budowa i uruchomienie najnowocześniejszej w Europie szklarni z całoroczną uprawą hydroponiczną sałat i ziół.
Produkcja umytych i gotowych do spożycia mixów sałatkowych i baby leafów takich jak szpinak, rukola, roszponka.
Otwarcie nowego zakładu Nowalijka Convenience Food zajmującego się produkcją dań gotowych do spożycia na bazie własnych warzyw i ziół (lunchboxy, zupy, przekąski warzywne).
Otwarcie przyzakładowego laboratorium mikrobiologicznego.
Inwestycje w nowe źródła energii odnawialnej
oraz poszerzenie asortymentu produktów.