Lunchboxy Z NATURY to przede wszystkim jakość połączona z innowacyjnością. To nieprzypadkowo dobrane składniki, które razem tworzą idealny, lekkostrawny posiłek stanowiący doskonałe uzupełnienie codziennej diety. Świetnie nadają się do konsumpcji w domu, w pracy oraz w szkole. Różnorodność lunchboxów idzie w parze z ich świeżością- zerwane z rana sałaty, połączone z resztą składników, już następnego dnia trafiają na sklepowe półki.
Jarosty
ul. Nowa 5
97-310 Moszczenica
tel.: +48 606 329 700
Gotowanie produktu zamkniętego w szczelnym opakowaniu sprawia, że wszystko, co najcenniejsze, zostaje w środku. Przygotowane tą metodą produkty wyróżniają się mniejszą stratą objętości i gramatury, co bezpośrednio wpływa na ich konsystencję. Sous-vide jest szczególnie popularne w przypadku przygotowywania mięs, zwłaszcza trudnych technologicznie. Niemniej wiele badań potwierdza, że ta metoda jest korzystna także w przypadku warzyw.
Kiedy ktoś mówi o dorodnej uprawie warzyw lub owoców, przed naszymi oczyma zazwyczaj jest stały obraz: duże pole, żyzna gleba, pełne słońce. Okazuje się, że dobrej jakości plony nie muszą być hodowane wyłącznie w takich warunkach. Hydroponika, bo na niej się dzisiaj skupimy, to innowacyjny system uprawy, który polega na dostarczaniu roślinom niezbędnych im substancji za pomocą wody.
Wbrew obiegowym opiniom, pasteryzacja nie wiąże się z utratą jakości. Nie wpływa na zawartość składników mineralnych, może w minimalnym stopniu obniżać ilość witamin, ale za to ma pozytywny wpływ na przyswajanie takich związków jak beta-karoten, likopen czy beta-kryptoksantyna.